Zakwas Bołotowa: jakość krwi i praca nerek

Zakwas Bołotowa – Carska Wódka

Carska Wódka, a jakość krwi

Carska wódka - Zakwas Borysa BołotowaIstotą powracania człowieka do zdrowia jest osiągnięcie „czystej krwi”. Petersburska szkoła zdrowia Serafina Cziczagowa, mówi, że wszystkie choroby człowieka biorą się z „zabrudzonej krwi”. Nie ma wątpliwości, że mechanizm samoregulacji organizmu ulega zaburzeniu głównie pod wpływem emocji.

Wątroba pełni w organizmie ponad 500 różnych funkcji m.in. trawienną, oczyszczającą (krew), odpornościową. Żołądek to główny organ, który produkuje kwas żołądkowy. Organizm produkuje na dobę około 10l kwasów żołądkowych z czego „tylko” 2 l wykorzystywana jest do trawienia, pozostała część około 8l zostaje wydalona do krwi.

Jednym z głównych funkcji żołądka jest podtrzymywanie poziomu chloru(Cl) we krwi na poziomie 0,9%, co pozwala utrzymanie homeostazy w organizmie. Najpierw kwas żołądkowy zostaje zneutralizowany w dwunastnicy, żeby mógł wydalić się do krwi, jeżeli to nie następuje to oznacza, że stężenie chloru (Cl) we krwi maleje i krew gęstnieje, a wówczas organizm zaczyna chorować. Niemałą role w funkcji wątroby i żołądka odgrywa „Carska”, która stymuluję i reguluje funkcje tych organów.

Gęsta krew zakleja małe naczynka krwionośne, najczęściej są to kończyny górne i dolne oraz głowa. Zaburzenia krążenia w naczyniach głowy wpływają na kłopoty z pamięcią, człowiek czuje się zmęczony, przygnębiony, pogarsza się wzrok. W dłuższym terminie taka sytuacja może doprowadzić do zawału, wylewu lub zakrzepicy. Leczenie farmakologiczne likwiduje (zmniejsza) objawy, jednak może zaburzyć pracę żołądka. A to żołądek jest odpowiedzialny w głównej mierze za jakość krwi w układzie krążenia.

Tak naprawdę to krew jest najlepszym lekarstwem człowieka, są tylko dwa warunki: musi dobrze krążyć i być dobrej jakości. Może w tym pomóc „Carska”, która wspomaga prawidłowe funkcje żołądka przez co poprawia jakość krwi.

Carska Wódka, gęsta krew, a praca nerek

Nie trzeba nikogo przekonywać, że nerki pełnią bardzo ważna rolę w organizmie człowieka. Pełnią one funkcje „filtra”. Jeżeli porównamy nerki do filtra wody to oczywistą rzeczą jest, że im brudniejsza woda, tym częściej trzeba wymieniać filtr. Gęsta (brudna) krew powoduje powolną degradacje nerek.

Jeżeli nerki przestają dobrze filtrować, kwas moczowy nie zostaje wydalany przez nerki, a jego nadmiar gromadzony jest w kręgach, stawach, może również spowodować dne moczanową. Rolę dezynfekatora w organizmie pełni chlorek sodu (NaCL – sól), a nasze nerki to filtr „wiekowy” pod warunkiem, że żołądek podtrzymuje 0,9% stężenia we krwi. Może w tym pomóc „Carska”, która wspomaga prawidłowe funkcje żołądka.

Skład „Carskiej” – ewoluował przez dziesiątki lat, czteroskładnikowy przepis, który możemy znaleźć w książce Bołotowa „Zdrowie człowieka w niezdrowym świecie”, składający się z kwasu solnego, siarkowego, octu winnego i tabletek nitrogliceryny, jest mocno niekompletny. Sam Bołotow po wielu latach przyznał i odkrył w starych księgach Carskiej Rosji, że skład może różnić się znacznie w zależności od potrzeb organizmu. Różnice polegały na doborze odpowiednich ziół w zależności od dolegliwości organizmu. „Prawdziwy” skład ma ponad 20 składników, który zawiera między innymi aminokwasy, złoty wąs, ekstrakt z winogron, koper, korzeń muszkatołowca, ziele majeranku i wiele innych ziół.

Sam proces produkcyjny wymaga kilku tygodni macerowania.

Carska przygotowywana przez nas od samego początku posiada 23 składniki.